Știri de ultimă oră, sănătate, economie, povești si breaking news

In viitoar apa se va alătura ca aurul și petrolul, bursei și o vom tranzacționa pe Wall Street pentru prima dată

0

Viitoarele contracte legate de prețul apei vor fi tranzacționate pe Wall Street pentru prima dată în această săptămână.

  • Grupul CME lansează contractele, legate de piața de apă din California de 1,1 miliarde de dolari.
  • Contractele de apă vor permite fermierilor și investitorilor deopotrivă să se protejeze sau să parieze pe potențialul de lipsă de apă.

Grupul CME  urmează să lanseze pentru prima dată în această săptămână contracte futures legate de prețul apei.

Contractele vor permite atât investitorilor, cât și fermierilor să parieze pe prețul viitor al apei. Contractele sunt legate de piața de apă din California de 1,1 miliarde de dolari.

În timp ce apa se va alătura oficial, precum aurul, petrolul și alte mărfuri, fiind tranzacționate pe Wall Street, contractele vor fi soluționate financiar. Acest lucru înseamnă că cumpărătorii contractelor care țin până la expirare nu vor fi întâmpinați de o livrare de milioane de galoane de apă, așa cum ar face pentru alte produse futures bazate pe mărfuri, cum ar fi petrolul și cerealele.

Contractele de apă sunt legate de Nasdaq Veles California Water Index, care a fost lansat acum doi ani. Indicele este determinat de media ponderată în funcție de volum a prețurilor tranzacțiilor de pe cele mai mari și mai tranzacționate active piețe din California.


Apreciază și distribuie ⬆

Citește mai mult:  Goldman Sachs spune că cumpără aceste 19 acțiuni doborâte pe „lista de cumpărături de sărbători”, care sunt gata să izbucnească în primul trimestru al anului 2021

Contractele vor reprezenta fiecare 10 acri-picioare de apă, echivalentul a aproximativ 3,26 milioane de galoane.

Un investitor de profil care dorește să valorifice noile contracte viitoare lansate în domeniul apei este Michael Burry de la „The Big Short”.

Burry a evidențiat apa ca una dintre ideile sale de investiții de top după marea criză financiară din 2008, deoarece vede că cererea pentru resursa naturală care susține viața continuă să urce pe măsură ce oferta scade din cauza creșterii populației și a schimbărilor climatice.

Dar fermierii vor folosi probabil contractele de apă mai mult decât investitorii, deoarece vor să își acopere costurile de intrare într-un mediu climatic din ce în ce mai incert.

Grupul CME a anunțat inițial lansarea viitorului apei în septembrie. 

„Cu aproape două treimi din populația lumii care se așteaptă să facă față deficitului de apă până în 2025, deficitul de apă prezintă un risc în creștere pentru întreprinderile și comunitățile din întreaga lume și, în special, pentru piața apei din California de 1,1 miliarde de dolari”, a declarat Tim McCourt, CME Group Global Șef al Indexului de capitaluri proprii și al produselor de investiții alternative.