Știri de ultimă oră, sănătate, economie, povești si breaking news

De ce vrea USR educația sexuală în școli, chiar fără acordul părinților

0

USR insistă ca educația sexuală să se facă FĂRĂ acordul părinților- Scrisoare adresată președintelui Klaus Iohannis

Parlamentarii USR i-au trimis o scrisoare deschisă președintelui Klaus Iohannis, în care îi cer să nu promulge legea care prevede că educația sanitară în școli poate fi predată doar cu acordul părinților. ” A fost limitat accesul elevilor la programele de educație pentru sănătate”, susțin aleșii USR, potrivit Mediafax.

Potrivit unui comunicat al USR, parlamentarii USR cer retrimiterea legii în Parlament

”Reamintim că în data de 3.06.2020 s-a votat o modificare la legea 45/2020 privind Educația sexuală, adaptată vârstelor conform programei aprobată de Ministerul Educației încă din 2004, inițiată de deputatul USR Cristina Iurișniți, în urma căreia orele de Educație vor avea loc doar la cererea părinților. În consecință, USR transmite că a fost limitat accesul elevilor la programele și activitățile de Educație pentru sănătate și educație sexuală”, se arată în comunicat.


Apreciază și distribuie ⬆

Potrivit scrisorii trimise șefului statului, modificarea aduce atingere dreptului constituțional la învățătură.

”Considerăm că s-a dus atingere dreptului constituțional la învățătură al elevilor prin faptul că o mare parte dintre aceștia nu vor mai putea beneficia de informări corecte și avizate din partea autorităților și instituțiilor publice cu privire la Educația pentru sănătate. Este esențială informarea corectă și completă a părinților, însă ar fi excesiv ca de acordul părintelui să depindă accesul la educație al copilului”, se arată în textul scrisorii semnată de grupul parlamentar USR.

Camera Deputaților a adoptat, decizional, miercuri, proiectul care prevede predarea Educației sexuale în școli.

Proiectul a fost votat cu modificările aduse în comisia pentru muncă, astfel încât predarea să se facă doar cu acordul părinților. Materia nu se va numi educație sexuală, ci sanitară, potrivit unui amendament adoptat, inițiat de liberalii Robert Sighiartău, Florica Cherecheș și social-democrații Elena Hărătău, Adrian Solomon, Nicușor Halici și Titus Corlățean.