Știri de ultimă oră, sănătate, economie, povești si breaking news

Incredibil chiar și pentru medici! Un român vindecat de COVID 19 a fost testat pozitiv pentru a doua oară! Cum a fost posibil?

0

Incredibil chiar și pentru medici! Un bărbat  din Buzău întors din Italia a fost depistat pentru a doua oară cu COVID 19, după ce a fost internat la Spitalul „Matei Balș” din București și după ce fusese declarat vindecat de către autoritățile din România.

După ce a părăsit spitalul și a fost plasat sub observație pentru încă 14 zile, bărbatul de 46 de ani a ieșit din nou pozitiv. Acesta a fost reinternat.

Bărbatul din comuna Pătârlagele, județul Buzău, a fost depistat pozitiv și internat la Matei Balș în urmă cu o lună, unde fusese transferat din tabăra de la Arbănași. Testele care au fost realizate în timpul internării au avut rezultatul negativ.

Reprezentanții Ministerului Sănătații explică fenomenul atât de dificil de înțeles:Ca urmare pacientul au fost externați cu recomandarea de autoizolare 14 zile și retestarea în ziua a 12-a. Conform recomandării, bărbatul a fost testat în cea dea 12-a zi, acesta fiind în izolare la domiciliu. Testul din a 12-a zi a ieșit pozitiv. Pacientul este asimptomatic și este internat.”


Apreciază și distribuie ⬆

De asemenea, bărbatul a afirmat: „Este a șasea oară când mă testează. Prima oară m-au testat în Tabăra de la Arbănași, când a ieșit negativ, apoi, la Buzău, a ieșit pozitiv, iar următorul, la 24 de ore, a ieșit negativ. Când m-au transferat la Institutul Matei Balș, la București, cele de la București au ieșit negative”, probabil întrebându-se care mai este credibilitatea testelor.

Potrivit Prefecturii Buzău, pe 6 aprilie 2020, conform recomandărilor de la externare, au fost recoltate probe de la pacientul externat în data de 26 martie 2020. Externarea pacientului s-a făcut în urma recoltării consecutive a două probe, ale căror rezultate au fost negative. 

„Eu mă simt bine, chiar perfect. Temperatura este normală. Momentan nu-mi pot explica ce s-a întâmplat..și nici doctorii. Acum mi-au luat analize la sânge, am făcut raze, mi-au luat tensiunea și urmează să vadă ce tratament îmi dau. Până acum nu mi-au dat niciun tratament.”, declară buzoianul de 46 de ani care a fost testat pozitiv pentru a doua oară.