Știri de ultimă oră, sănătate, economie, povești si breaking news

Traian Băsescu: ‘Trebuie să refacem stocul de bărbați în România’

0

În contextul în care tot mai multe cadre medicale își dau demisia în plină epidemie de coronavirus, Traian Băsescu a reacționat, răspunzănd dur în privința statului roman.

„Nimănui pe timp de pace, chiar dacă suntem în situații de urgență, nu poți să-i ceri ”du-te la moarte sau la îmbolnăvire gravă că eu, stat, sau eu, guvern, n-am fost în stare să-ți cumpăr o mască, un combinezon, niște ochelari, să intri  în siguranță, și asta relativă.

Pe de altă parte, să fiu scuzat că o spun și nu vreau să stârnesc mânia nimănui, dar se vede că tot mai puțini bărbați în țara asta fac armată.

A dispărut acea… Parcă bărbații până la 40 de ani sunt tot adolescenți, copilăresc, încă n-au maturitatea vârstei pe care ar trebui s-o aibă. Cred că ar trebui să regândim puțin cum refacem stocul de bărbați în România, de oameni care să aibă curaj să înfrunte și ei nenorocirile…


Apreciază și distribuie ⬆

Când omul știe că îl trimiți la îmbolnăvire sigură, care nu știi ce final are, e greu să-i reproșezi ceva, când tu ai nesimțirea să nu-i pui la dispoziție minimul echipament de protecție”, a declarat europarlamentarul PMP, Traian Băsescu, pentru B1 TV.

Fostul președinte consideră că nu contează faptul că medicii au fost bine plătiți în ultimul an, ci faptul că își riscă cu adevărat viața, aceștia nedandu-și demisiile neapărat de teama de a fi indectați, ci pentru că sunt revoltați întrucat nu le-au fost asigurate echipamentele esențiale.

„Câte salarii i-ai dau unui om, și-s de acord că au fost bine plătiți în ultimul an, dar totuși discutăm de viața unui om! Cred că mai mult de revoltă, și mai puțin de frică, n-au vrut să facă serviciul, că-și dau seama cât de simplu ar fi fost – un halat de 5 lei, mănuși de 1 leu, mască de 30 de bani în timpuri normale”, a mai spus Băsescu.

Întrebat despre cei care spun public că medicii ar fi „echipați” corespunzător, Traian Băsescu a răspuns revoltat: „Mint cu nerușinare! Ce vreți să spuneți, că s-a prezentat cu mare pompă că au venit 100.000 de combinezoane pentru un sistem medical cu 50.000 de salariați, din care 16.000 sunt în prima linie? Sunt 15.000… Dacă trebuie să-i dai unul pe zi, sau nu mai spun la fiecare bolnav, câte zile de ajung? 3 zile? Ne batem joc… Se plimbă avioane prin fața publicului să-l prostească pur și simplu, dar medicii știu”.