Știri de ultimă oră, sănătate, economie, povești si breaking news

Soluția găsită de unii români pentru a evita intrarea în carantină la graniță. Forțele de ordine nu erau pregătite pentru așa ceva!

0

Unii romani au găsit soluția pentru a fenta carantina odată cu trecerea graniței. Din acest motiv, ministrul de Interne, Marcel Vela, a anunțat un control la Vama Nădlac întrucat multe persoane intră în țară ca pietoni, special pentru a evita carantina / izolarea impusă de autorități: „A mai apărut un fenomen important: foarte mulți cetățeni vin pană la granița cu Romania din Ungaria și apoi o tranzitează pietonal. Este o situație inedită. Dacă ea se întampla într-un mod aleator și destul de rar, acum deja pare că este organizată.”


Apreciază și distribuie ⬆

Ministrul a mai precizat că este legal să treci granița ca pieton, însă trebuie efectuate verificări încat să se poată trece într-un mod organizat.

„În varianta pietonală, trebuie să găsim soluții ca să pregătim mijloace de transport, să urce toți cetățenii care tranzitează pietonal, să nu mai poată pleca într-un mod dezorganizat, cu alte autoturisme, să intre într-un oraș sau o comună apropiată”, a mai adăugat Marceș Vela, potrivit mediafax.ro