Știri de ultimă oră, sănătate, economie, povești si breaking news

Se interzice vânzarea de legume și fructe ambalate în plastic

0

Începând cu 1 ianuarie 2022, o ţară din Europa va interzice vânzarea fructelor şi legumelor neprocesate ambalate în plastic.

Este vorba de Franţa, care vrea să reducă consumul de materiale plastice. Această interdicție nu se va aplica produselor cu o greutate mai mare de 1,5 kg şi nici fructelor şi legumelor a căror vânzare în vrac implică un risc de deteriorare. Lista acestor produse va fi stabilită prin decret, urmând a fi publicată în vara acestui an.


Apreciază și distribuie ⬆

Tot de la 1 ianuarie 2022, utilizarea autocolantelor pe fructe şi legume, care sunt utilizate în principal pentru a indica marca, va fi interzisă, cu excepţia cazului în care respectivele autocolante au fost fabricate din hârtie sau materiale care se pot composta. Surse din sectorul francez spun că, deşi este adevărat că unele forme de ambalaje din plastic sunt consumabile, există altele care joacă un rol clar în conservarea produsului sau în prezentarea unor produse de calitate superioară, care sunt apreciate de consumator.

Această interdicţie nu ii va afecta numai pe producătorii francezi, ci toate companiile care doresc să comercializeze fructele şi legumele în Franţa. Cel mai mult de suferit vor avea, se pare, Germania şi Spania, principalele state exportatoare de fructe şi legume pe piaţa franceză.