Știri de ultimă oră, sănătate, economie, povești si breaking news

Scrisoare despre bunătate

0

Dragul meu sângerean,

Mă grăbesc a-ți trimite aceste rânduri pentru a-mi exprima fericirea. Scrisoarea mea conține cuvinte care îți vor vibra, cu siguranță, în inimă, care te vor încânta, te vor înduioșa, dar mai ales, te vor înălța mai presus de ceilalți. Am să spun întregul adevăr, am să-ți încredințez cugetările mele pentru a respira și tu, odată cu mine, destăinuirile satului. Îți voi explica tot ce ți s-a părut de neînțeles până astăzi. Deschide-ți sufletul, doar de el am nevoie pentru următoarele minute.

Fericirea cu care am început vine din maturitatea înțelegerii faptelor mici. Am înțeles că deținem fiecare dintre noi un confort emoțional, retușabil, în funcție de dăruire. Emoția reprezintă prima literă scrisă a oricărei povești. Fără dorința de a simți mai mult în această viață nu putem evolua, nici eu, nici tu. Simțirile îmi par cele mai puternice atunci când DĂRUIESC. Puterea acestui cuvânt e nemărginită, precede orice bucurie citită în ochi sau în suflet. Tu, sângerean sincer și curajos, ai fost acolo și ai ajutat pe cel pe care l-ai văzut în situații mai grele decât cele în care te-ai aflat vreodată. Te-am văzut, din umbră, și ți-ai îndeplinit scopul de a crea emoțiile așteptate.

Într-o lume în care puteam fi orice, am demonstrat că putem fi buni. Și sângerenii rămân buni. Această calitate identifică omul, în totalitatea sa. Om a fost cel care a ajutat copiii să aibă hăinuțe noi atunci când vor merge la școală, om este și cel care oferă zilnic o masă caldă unui vecin bătrân. Rămânem oameni pentru că simțim dorul de a sprijini comunitatea, cel mai des, în tăcere. Pitagora spunea că „liniștea e mai bună decât vorbele fără sens”, care, aș adăuga, strică și întunecă orice gest.

M-a oprit cineva din forfota cotidiană și mi-a destăinuit, cu modestie, câteva gânduri despre cum a reușit să ajute o familie din sat aflată într-un blocaj emoțional și material. Cea care trebuia să-și îndeplinească rolul de mamă a renunțat la asta în favoarea unor obiective personale, cei trei prunci ai casei nu au de unde să deosebească binele de rău în ceea ce trăiesc și nu mai înțeleg noțiunea de familie, iar tatăl se simte depășit de ceea ce a ajuns să trăiască și își vede copiii din ce în ce mai rar. Poate părea o poveste greu de înțeles, dar a fost împrejurarea care i-a permis Omului să simtă emoțiile pozitive, oferindu-le ajutor financiar, dar mai ales moral acestor suflete. Când întâlnești o astfel de situație îți așezi capul între mâini și cauți cea mai bună și rapidă modalitate prin care să ajuți, să redevină totul normal și pentru cei din jurul tău. Doar așa simți că vei contribui la armonia comunității.


Apreciază și distribuie ⬆

Îți transmit încă un gând: a dărui înseamnă și a te vindeca. De mici copii ne dezvoltăm personal prin aplicarea simplelor gesturi: ajutăm un bătrân să treacă strada, oferim colegilor mai puțin norocoși un sandviș, nu lăsăm o floare să se usuce,  adoptăm un câine, de care să avem grijă. Abia după ce realizăm importanța ajutorului minor pe care l-am oferit, simțim cum se anulează slăbiciunile pe care le-am gândit sau pe care le-am făcut în jurul nostru. Probabil este un schimb nevăzut al emoțiilor, care ne vindecă de tot ce este negativ.

După ce vei trece prin câteva experiențe care să-ți arate că se poate trăi cu mult mai puțin din ce ai tu, promite-ți că vei începe un maraton al faptelor bune. Fii omul potrivit la locul potrivit! Află ce e în sufletul omului aflat într-un necaz din care simte că nu mai poate răsări și ajută-l să revadă razele soarelui, rând pe rând. Poți începe prin a înflori un copil despre care ai aflat că are nevoie de ajutor și căruia îi atingi lacrimile de pe obraz, arătându-i cât de bun este și câte poate îndeplini. Pentru el, gestul tău va avea însemnătate infinită pentru acea etapă a vieții lui. După ce vei fi realizat acest obiectiv, vei primi în schimb o putere extraordinară de a continua.

Nu îndepărtez ideea de a avea în comunitatea sângereană familii care trebuie ajutate. Nici nu compătimesc persoane care pot face mai mult. Sunt fericită că pot avea încredere în consăteni pentru ajutorul reciproc și pentru multa bunătate de care au dat mereu dovadă față de ceilalți.

Cu deosebit respect față de cei care au învățat să ofere fără să primească în schimb, mă înclin!

Pentru cine și-a propus să înceapă maratonul, sper că nu veți amâna nici măcar o zi!