Știri de ultimă oră, sănătate, economie, povești si breaking news

Scapă de tusea seacă, de gripă, de astm sau de căderea părului cu sucul de ceapă

0

Ceapa este o legumă la îndemâna tuturor, utilizată în fiecare zi în bucătărie, deoarece aceasta oferă savoare mâncărurilor. Ceapa călită dă gustul tocănițelor gătite ca la mama acasă, supelor de legume sau poate fi ingredientul secret pentru preparatele moderne, de tip fast food sau street food.

Ceea ce nu știu mulți este efectul miraculos pe care îl are ceapa pentru diferite afecțiuni. Este un medicament foarte bun pentru tuse, pentru infecțiile respiratorii și chiar pentru căderea părului. Oamenii de știință au descoperit că în doar 1 lună se văd rezultatele tratamentului cu ceapă.                                         

O cercetare ale cărei concluzii au fost publicate în Jurnalul de Dermatologie arată că, după 4 săptămâni de tratamente cu suc de ceapă, 74% dintre participanții la studiu, care sufereau din pricina căderii masive a părului, au observat o îmbunătățire evidentă la nivelul scalpului. Mai precis, pentru aproape 3 sferturi dintre aceștia, părul s-a regenerat vizibil.

Cum vom aplica acest tratament? După ce ne spălăm părul în mod obișnuit și îl clătim cu multă apă, trebuie să masăm scalpul aproximativ un sfert de oră cu suc de ceapă, apoi îl clătim din nou. Firul de păr se va regenera și va căpăta o strălucire naturală. Substanțele active din ceapă stimulează circulația sângelui de la nivelul scalpului, hrănesc firul de păr și accelerează creșterea lui. Mai mult, s-a demonstrat că sucul de ceapă previne apariția firelor albe de păr.


Apreciază și distribuie ⬆

Mai mult, remediile din bătrâni cu suc de ceapă au trecut proba timpului, astfel încât în prezent este recomandat și de către medicii noștri. Tuse, gripă, surmenaj, afecțiuni renale, infecții genitale, varice– sunt doar câteva probleme de sănătate de care sucul de ceapă te ajută să scapi.

Europenii consumau ceapa la scară largă încă din Evul Mediu, pentru gustul unic, dar și pentru proprietățile sale terapeutice. Printre calitățile medicinale apreciate și în zilele noastre se numără, de asemenea: efectele diuretice, de stimulare a sistemului nervos, efecte hepatice, antiseptice, antiinfecțioase. Ceapa te va ajuta să te odihnești mai bine noaptea și se spune că are chiar și proprietăți afrodisiace, în ciuda mirosului care ne face să plângem.

Sucul de ceapă calmează crizele de astm bronșic și aduce beneficii în tratamentul infecțiilor faringiene. Sucul de ceapă îl poți obține astfel: fie cu ajutorul storcătorului electric, fie prin raderea cepei prin răzătoarea mică și stoarcerea ei prin tifon steril. Este recomandat a se consuma 100-200 de ml de suc pe zi. O altă modalitate de a consuma ceapa este următoarea: se poate face decoct din 2 lingurițe de ceapă tocată la 200 de ml de apă, care se fierbe timp de 5 minute. Zilnic, se consumă 2 căni pe zi.

Pentru cei care nu sunt adepții tratamentelor din farmacii, ceapa este varianta cea mai bună pentru soluționarea problemelor de sănătate amintite mai sus. Multă sănătate!