Știri de ultimă oră, sănătate, economie, povești si breaking news

Cei care nu-și plătesc abonamentul la cablu, telefon și internet nu vor fi deconectați în timpul stării de urgență (solicitare ANCOM) – DOCUMENT

0

În scrisoarea către furnizorii de rețele și servicii de comunicații electronice, președintele ANCOM Sorin Grindeanu scrie că în contextul pandemiei COVID-19, „rețelele și serviciile publice de comunicații electronice sunt principalul mijloc de realizare a comunicațiilor între cetățeni, între autoritățile statului, între acestea și agenții economici implicați în implementarea deciziilor stabilite, precum și între autoritățile statului și populație în ceea ce privește informările publice”.

Mai mult ca sigur, există persoane care nu-și pot plăti facturile în această perioadă. Președintele ANCOM precizează că niciun abonat nu va fi deconectat în timpul stării de urgență.


Apreciază și distribuie ⬆

„Având în vedere recomandările oficiale privind limitarea interacțiunii umane, izolarea persoanelor suspecte de a fi contractat virusul și posibilitate de restrângere a mobilității persoanelor sau chiar impunerea izolării la domiciliu, poate exista riscul ca utilizatorii de servicii de comunicații electronice să nu poată plăti serviciile contractate”, se arată în adresă.

„Vă solicităm ca, în caz de neplată a facturilor, să nu dați curs procedurii de suspendare a serviciilor sau de deconectare a utilizatorilor de la rețeaua de comunicații electronice pe perioada instituirii stării de urgență pe teritoriul României”, scrie președintele ANCOM.

Documentul integral aici.