Știri de ultimă oră, sănătate, economie, povești si breaking news

Riști amendă dacă îți transporți cu mașina soția/soțul la/de la serviciu?

0

Te întrebi dacă iti poți lua amendă dacă îți trasporți soția/soțul la/de la serviciu, pe perioada stării de urgență? Reprezentanții Poliției Române vin cu precizări în acest sens.

”Dacă apreciați că motivul deplasării este unul justificat, puteți face acest lucru completând declarația pe proprie răspundere raportat la prevederea din art.1 litera d din Ordonanța Militară nr. 3 din 2020 (deplasarea din motive justificate, precum îngrijirea/însoțirea copilului, asistența persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilități ori deces al unui membru de familie).


Apreciază și distribuie ⬆

După cum puteți constata, situațiile de mai sus au caracter exemplificativ, dar presupun temeiuri de o anumită importanță.

Un exemplu de situație ar putea fi justificată dacă nu există mijloace de transport în comun sau dacă riscul expunerii la infectare este mai mare (deplasarea la locul de muncă ar presupune schimbarea mai multor mijloace de transport în comun, timpii de așteptare în stații, etc)”, se arată în răspunsul Poliției Române, la întrebarea „Pot să-mi transport cu mașina soția/soțul la/de la serviciu?”.