Știri de ultimă oră, sănătate, economie, povești si breaking news

REVOLTĂ în America! Polițiștii acuzați de moartea lui George Floyd

0

REVOLTA ÎN AMERICA!! America se revoltă în urma evenimentelor din Minneapolis. Un bărbat afro-american a murit în urma intervenției brutale a polițiștilor, iar comunitatea locală a declanșat revoluția. Oamenii care protestează de două zile au parte și de sprijinul politicienilor, al vedetelor și superstarurilor din lumea sportului, cu toții cerând dreptate pentru George Floyd.

Mai multe vedete din NBA și-au exprimat indignarea pentru modul în care polițiștii au intervenit asupra bărbatului de 46 de ani. Arestarea brutală a lui George Floyd, decedat chiar în mâinile polițiștilor, a declanșat revolta în Minneapolis.

Incidentul a provocat reacții virulente în rândul jucătorilor din NBA. Superstaruri ca LeBron James, Steve Kerr sau Stephen Jackson au cerut dreptate pentru George Floyd.

LeBron James a publicat pe Instagram un montaj foto, opunând scena arestării lui Floyd unei fotografii a jucătorului de fotbal american Colin Kaepernick, punând un genunchi în pământ. Astfel, LeBron James protestează împotriva rasismului și a violențelor polițienești. „Înțelegeți acum? Sau încă nu e clar pentru voi?”, a scris vedeta baschetului nord-american.

La rândul său, Steve Kerr, antrenorul lui Golden State Warriors, și-a exprimat revolta pe Twitter: „Este o crimă! Dezgustător! Sincer, ce nu e în regulă cu noi?”.

Stephen Jackson: „Floyd a fost fratele meu. Ne spuneam Gemenii”


Apreciază și distribuie ⬆

Revolta a fost și mai dureroasă pentru Stephen Jackson, fiindcă fostul jucător al lui Spurs și Warriors fiind un prieten apropiat al lui George Floyd!

„Floyd a fost fratele meu. Ne spuneam Gemenii. Fratele meu era acolo în Minnesota, își schimba viața, conducea camioane. Se va face dreptate! Vor completa un cec gras pentru copiii tăi din partea poliției din Minnesota, poți să contezi pe asta”, a afirmat Stephen Jcckson.

Joe Biden și Kamal Harris, acuzații grave

Și lumea politicii este dezgustată de modul brutal în care au intervenit polițiștii.

Într-o societate marcată de rasism, după cum a numit-o ea, senatoarea afro-americană Kamala Harris, fost procuror, a evocat un „act de tortură” și o „execuție publică”.

Candidatul democrat la alegerile prezidențiale, Joe Biden, fost vicepreședinte al SUA, a remarcat că tragedia „nu a fost un incident izolat, ci face parte dintr-un ciclu sistematic al nedreptății care continuă să existe în această țară”.

Biden a menționat că moartea lui George Floyd amintește de un caz similar petrecut în 2014, la New York, când tot un bărbat de culoare, Eric Garner, a murit asfixiat în timpul arestării sale de către polițiști albi, care îl bănuiau că vinde țigări de contrabandă.