Știri de ultimă oră, sănătate, economie, povești si breaking news

Purtarea măștilor devine obligatorie! Cum ne confecționăm singuri, acasă, masca de protecție

0

În contextul în care autoritățile impun purtarea măștilor de protecție pentru a ne apăra de această posibilă infecție cu Coronavirus, și pentru că sunt din ce în ce mai greu de găsit, vă propunem o metodă prin care să vă confecționați acasă o mască de protecție.

Indiferent dacă sunt unele medicale clasice sau sunt improvizate din materiale pe care le găsim prin casă, rolul măștii este de a nu răspândi vaporii din respirație în aerul din jur, pe obiecte sau pe alte persoane și, de asemenea, de a nu risca să inhalezi vaporii sau particulele din respirația, tusea sau strănutul altora.

Măsura de a purta masca probabil va deveni obligatorie în toate județele țării. Astfel, nu ezitați să vă procurați materialele necesare lângă dumneavoastră și să începeți confecționarea măștii.

O metodă de a face masca fără cusături  ne propune the US Surgeon General în video-ul de mai jos:


Apreciază și distribuie ⬆

Această metodă este cea mai simplă, întrucât nu presupune cusături. Dacă aveți talent la cusut, puteți prinde elastic sau niște șnururi de o mască bine tăiată și tivuită. Ideea generală este să folosiți o pânză cât mai deasă, cu cât mai multe ochiuri pe centimetru pătrat, cum s-ar zice, și împăturită de mai multe ori, pentru a-i crește capacitatea de filtrare.

Dacă vă întrebați de unde să faceți rost de elastic dacă nu aveți din acela pentru borcane, ar putea fi folosite și elastice de păr. Iar dacă nu ați aruncat măștile medicinale folosite deja, puteți rupe baretele laterale de acolo.

Dacă totuși vă descurcați cu acul și ața, puteți încerca confecționarea unei măști realizată prin tăiere, tiv și cusătură. În orice caz, purtați masca în mod corect:

 

Nu uitați să igienizați masca pe  care ați confecționat-o după fiecare refolosire, utilizând alcool sau o spălare temeinică!