Știri de ultimă oră, sănătate, economie, povești si breaking news

Primii şase bebeluşi din lotul de zece confirmați inițial cu corona-virus, la Maternitatea Odobescu din Timișoara, au rezultat negativ la retestare. Sunt așteptate noi analize

0

Au venit noi rezultate ale testării celor zece bebeluși de la Maternitatea Odobescu din Timișoara, ale căror analize inițiale au ieșit pozitive cu COVID 19. Aceasta în condițiile în care mamelor le-au ieșit testele negative.

După ce aseară un prim nou născut a primit noul rezultat negativ la retestare, încă cinci dintre bebelușii de la Maternitatea Odobescu au testul pentru noul corona-virus negativ. Testele au fost finalizate în cursul nopții.
Astfel, numărul bebelușilor care nu sunt infectați cu Sars Cov 2 a ajuns la sase. Testele pentru încă patru bebeluși, care nu locuiesc în Timiș, urmează sa fie făcute în acesta dimineață.

Cei zece nou născuți au avut în urma cu 2 zile teste pozitive și asta în condițiile în care mamele lor nu sunt infectate cu corona-virus. Dacă ținem cont că aceste rezultate nu sunt concludente, pentru ca s-au făcut la o diferență de sase zile de la recoltarea probelor, medicii au decis sa-i retesteze pe toți.


Apreciază și distribuie ⬆

Așadar, pana acum şase din lotul celor zece bebeluși născuți la maternitatea Odobescu au testul pentru noul corona-virus negativ. Astăzi vor fi cunoscute și rezultatele probele celorlalți patru nou născuți. Ei sunt din județele Arad, Hunedoara și Mehedinți, dar au venit pe lume la Timișoara în ultima perioada.

Vom reveni cu amănunte în momentul în care analizele vor fi finalizate și pentru ultimii 4 bebeluşi.

In paralel la Maternitatea Odobescu, Direcția de Sănătate Publica Timiș a luat primele masuri. S-au reorganizat circuitele spitalului, dar și activitatea medicala. S-au înființat doua zone, una verde și una roșie, pentru accesul în unitatea sanitara. Toate pacientele care vor ajunge în spital vor fi consultate de medici care vor purta echipament de protecție și vor fi izolate și testate pentru noul corona-virus. Dacă rezultatul testului este negativ, pacientele vor rămâne la Maternitatea Odobescu. Dacă rezultatul este pozitiv, vor fi transferate la Maternitatea Bega care este spital dedicat îngrijirii pacientelor cu COVID 19.

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Timișoara au deschis un dosar penal în cazul Maternității Odobescu și fac cercetări în privința săvârșirii infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, după ce 25 de cadre medicale și paciente au fost infectate cu corona-virus.