Știri de ultimă oră, sănătate, economie, povești si breaking news

PRESIUNE la granițe! Frontierele luate cu asalt de românii din diaspora care vor să revină în țară

0

Aproximativ 15.400 de persoane au intrat în ţară, în ultimele 24 de ore, dintre acestea 10.100 prin punctele de trecere a frontierei cu Ungaria, a informat, sâmbătă dimineaţa, Poliţia de Frontieră Română.

În ultima zi, prin punctele de trecere a frontierei au trecut peste 25.000 persoane, cetăţeni români şi străini, dintre care aproximativ 15.400 pe sensul de intrare şi 9.600 pe cel de ieşire din ţară şi peste 11.000 mijloace de transport, dintre care aproximativ 4.000 pe sensul de intrare şi 7.000 pe sensul de ieşire din ţară.

În această perioadă, dispozitivul de supraveghere şi control al frontierei de stat este suplimentat, atât în punctele de trecere a frontierei, cât şi pe fâşia de frontieră. In jur de 4.500 de poliţişti de frontieră sunt la datorie, zi de zi, mare parte dintre ei în punctele de frontieră, la controlul documentelor. Apoi persoanele sunt preluate de către reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică pentru completarea declaraţiei pe proprie răspundere şi efectuarea controlului epidemiologic, după care maşinile sunt preluate de către echipaje de poliţie şi jandarmi pentru a fi conduse spre locaţiile stabilite pentru carantinare sau pentru autoizolare.


Apreciază și distribuie ⬆

Conform aceleiaşi surse, s-au constatat următoarele:

– 29 fapte ilegale (9 infracţiuni şi 20 contravenţii) săvârşite atât de cetăţeni români, cât şi străini;

– au fost descoperite, independent sau în colaborare cu alte instituţii, bunuri nedeclarate (ce urmau a fi introduse ilegal în ţară), care depăşeau plafonul vamal admis ori suspecte a fi contrafăcute, în valoare totală de aproximativ 17.900 lei;

Valoarea amenzilor contravenţionale aplicate se ridică la peste 13.300 lei și nu s-a permis intrarea în ţară a 7 cetăţeni străini, care nu îndeplineau condiţiile prevăzute de lege, şi nici ieşirea a 5 cetăţeni români.