Știri de ultimă oră, sănătate, economie, povești si breaking news

Patriarhia Română, decizie fără precedent din cauza pandemiei de COVID-19: Ce se întâmplă anul acesta cu SLUJBA de ÎNVIERE?

0

Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, a declarat marți, pentru MEDIAFAX, că dacă situaţia provocată de Covid-19 se va înrăutăţi, slujba de Paşte va putea fi urmărită doar la televizor (mai exact, la Trinitas TV), la radio sau pe paginile de Facebook ale unor parohii:

„Paştele este pe 19 aprilie. Vom avea timp sa vorbim mai aproape de sărbătoare, atunci când vom cunoaşte şi mai multe detalii despre situaţia reala in care ne vom afla cu toţii. Dacă aceasta se va înrăutăţi, este evident ca slujba de Paşti va putea fi urmărită doar la Trinitas TV / Radio sau pe paginile de Facebook ale unor parohii”.


Apreciază și distribuie ⬆

Scad șansele de a aduce LUMINA SFANTĂ de la Ierusalim

Pandemia de COVID-19 pune în pericol şi obiceiul de a aduce Lumina sfântă de la Ierusalim, însă o decizie finală încă nu a fost luată. În Israel, orice persoană intră în ţară este obligată să stea în carantină timp de 14 zile, a anunţat Benjamin Netayahu, prim-ministrul israelian.

Cert este că Biserica Sfântului Mormânt continuă să rămână închisă, conform informațiilor pe care le avem acum, în momentul prezent.