Știri de ultimă oră, sănătate, economie, povești si breaking news

Parcă ar fi scenă din film cu tăntălăi! Un poliţist local a fost amendat de un poliţist rutier, pe care-l chemase în ajutor!

0

După ce un polițist local din Constanța a solicitat ajutorul colegul de la rutieră, acesta l-a amendat pentru că nu a vrut să se legitimeze. Amândoi încercau să rezolve aceeași problemă: sancționarea unor persoane care nu aveau asupra lor declarații.

Polițistul local a oprit o mașină în care erau mai multe persoane fără declarațiile pe propria răspundere impuse de Ordonanța Militară. Și pentru că șoferul mirosea a alcool, polițistul local a solicitat ajutorului unui echipaj al Poliției Rutiere.

Polițistul rutier l-a testat pe șofer cu etilotestul imediat ce a ajuns la fața locului, constatand că da, a consumat băuturi alcoolice. Cand acesta a început să completeze procesul verbal, i-ar fi cerut polițistului local buletinul, pentru a completa datele sale în actul constatator, el fiind cel care a oprit mașina inițial. Însă polițistul local a refuzat să îi arate colegului său actul de identitate, simțindu-se deranjat. Pentru refuzul de a se legitima, polițistul de la rutieră și-a amendat colegul de la locală cu suma de 500 de lei.


Apreciază și distribuie ⬆

Menționăm că situația este verificată într-o anchetă internă începută de IPJ Constanța.

„Referitor la evenimentul din data de 31 martie a.c., în care au fost implicaţi un poliţist din cadrul Biroului Rutier Constanţa şi un poliţist din cadrul Poliţiei Locale Constanţa, va comunicăm următoarele: La data de 31 martie a.c., Inspectoratul de Poliţie Judeţean Constanţa a fost sesizat de către reprezentanţii Poliţiei Locale Constanţa cu privire la faptul că un poliţist local a fost sancţionat de către un poliţist rutier. La aceeaşi dată, conducerea I.P.J. Constanţa a dispus activităţi de cercetare prealabilă în vederea stabilirii existenţei sau inexistenţei vreunei abateri disciplinare a poliţistului în cauză. Menţionăm faptul că temeinicia şi legalitatea procesului-verbal de contravenţie pot fi analizate doar de către instanţa de judecată”, a transmis IPJ Constanţa.

Reprezentanţii IPJ Constanţa au declarat, pentru AGERPRES, că este vorba de un incident petrecut în noaptea de 30/31 martie, pe strada Mircea cel Bătrân din municipiul Constanţa, după ce Poliţia Locală a oprit în trafic un autoturism care „se deplasa haotic, cu farurile stinse”, constatând că şoferul şi cei doi pasageri aflaţi în autovehicul nu au aveau declaraţiile necesare conform Ordonanţelor Militare, iar conducătorul auto ”mirosea a alcool”.

„Poliţia Locală a anunţat IPJ referitor la respectivul şofer, la faţa locului venind un lucrător de la Secţia 3 de Poliţie, precum şi un poliţist rutier care a testat conducătorul auto cu aparatul etilotest, reieşind o alcoolemie de 0,32 mg/l. În plus, şoferul nu deţinea permis de conducere”, potrivit surselor.