Știri de ultimă oră, sănătate, economie, povești si breaking news

În Ordonanța Militară nr. 7 se prevede și faptul că armata se va implicata în acțiuni de combatere a defrișărilor ilegale de păduri

0

O știre îmbucurătoare.

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a anunţat că în Ordonanţa Militară nr. 7 se prevede inclusiv faptul că personalul Gărzii Forestiere, al MAI şi al MApN vor participa la acţiuni de control pentru a preveni infracţiunile silvice.


Apreciază și distribuie ⬆

„La solicitarea domnului ministru al mediului, apelor şi pădurilor, domnul Costel Alexe, am introdus în ordonanţa militară un articol pentru a preveni infracţiunile silvice în această perioadă, în sensul că personalul Gărzilor Forestiere teritoriale şi judeţene sau cu atribuţii de control sau de pază pe linie silvică vor participa în dispozitivele de ordine publică şi control al circulaţiei pe toate drumurile publice – din zona de competenţă, evident – împreună cu personalul Ministerului Afacerilor Interne şi al Ministerului Apărării Naţionale, în vederea desfăşurării activităţii şi controalelor specifice pe linie de control silvic. Am stabilit cu domnul ministru următorul lucru: controalele specifice se vor face în punctele de control existente, în funcţie de personalul disponibil, la nivelul gărzilor forestiere sau cu atribuţii de control şi de pază pe linie silvică”, a precizat Vela la sediul MAI.