Știri de ultimă oră, sănătate, economie, povești si breaking news

Nou proiect de restricții dure. Școlile și aproape toate magazinele s-ar putea închide până în 10 ianuarie

0

Guvernul German are intentia de a inchide majoritatea magazinelor de miercuri pana in 10 ianuarie, dorind limitarea raspandirii coronavirusului, acest plan de inasprire a restrictiilor facand parte dintr-un proiect guvernamental consultat de Reuters.

In cadrul intalnirii cancelarului Angela Merkel cu conducatorii landurilor, cancelarul s-a declarat in favoarea acestei masuri stricte, dar nu a reusit sa obtina acordul celor 16 landuri.

Acest proiect permitea deschiderea unor magazine esentiale, spre exemplu supermarketurile si farmaciile, dar si bancile.


Apreciază și distribuie ⬆

De asemenea, scolile vor fi inchise, iar angajatii vor avea posibilitatea de a lucra de acasa. Vanzarea artificiilor va fi, de asemenea, interzisa.

Timp de sase saptamani, Germania este partial inchisa, magazinele si scolile fiind deschise, dar barurile si restaurantele inchise. In regiunile cu numarul de infectati crescuti, au fost impuse masuri mai restrictive.

Numărul de cazuri confirmate de coronavirus în Germania a crescut cu 20.200 până la 1.320.716, au arătat duminică datele de la Institutul Robert Koch. Numărul de morți raportat a crescut cu 321 la 21.787.