Știri de ultimă oră, sănătate, economie, povești si breaking news

Mituri despre CORONAVIRUS pe care toată lumea le-a auzit. Transmiterea prin înțepături de țânțar sau utilizarea uscătoarelor de mâini

0

OMS demontează 19 mituri despre Coronavirus. Moare virusul dacă stăm la soare sau consumăm alcool, dacă utilizăm uscătoarele de mâini?

Organizația Mondială a Sănătății demontează 19 mituri despre boala COVID- 19. Oficialii OMS clarifică unele lucruri care au stat inclusiv la baza unor fake news-uri răspândite în mediul online, cum ar fi legătura dintre rețelele 5G și răspândirea bolii. Imoară temperaturile ridicate, consumul de alcool sau usturoiul noul Coronavirus? Răspunsurile sunt date de OMS.

Rețelele mobile 5G NU răspândesc COVID-19

Virusurile nu se răspândesc prin undele radio sau prin rețelele mobile. Nu există vreo legătură între răspândirea coronavirus și rețelele 5G. În multe țări în care a apărut virusul nu există astfel de rețele 5G. Boala COVID-19 este răspândită de persoanele infectate prin strănut sau tuse. De asemenea, oamenii se pot infecta dacă ating suprafețe pe care se află virusul și mai apoi își duc mâna la ochi, nas sau gură.

Expunerea la soare sau la temperaturi mai mari de 25 de grade NU împiedică răspândirea bolii COVID-19

Te poți infecta cu noul coronavirus indiferent de cât de cald este afară sau dacă te expui la soare, avertizează Organizația Mondială a Sănătații. Țările cu vreme caldă au raportat cazuri de COVID-19. Pentru a vă proteja, asigurați-vă că ați luat toate măsurile de igienă și că evitați să vă atingeți ochii, gura, nasul.

Infectarea cu noul coronavirus NU înseamna că îl veți avea pe viață. Vă puteți recupera complet după boala COVID-19

Majoritatea persoanelor infectate cu noul coronavirus se pot recupera și pot scăpa de virus. Dacă vă infectați, asigurați-vă că vă tratați simptomele. Dacă aveți tuse, febră și dificultăți de respirație, solicitați asistență medicală.Majoritatea pacienților se recuperează datorită îngrijirii medicale.

Dacă îți poți ține respirația 10 secunde fără a simți disconfort, NU înseamnă că nu ai luat boala

Cele mai frecvente simptome ale COVID-19 sunt tuse seacă, oboseală și febră. Unele persoane pot dezvolta forme mai severe ale bolii, cum ar fi pneumonia. Cea mai bună modalitate de a confirma dacă aveți virusul care produce boala COVID-19 este cu un test de laborator. Nu poți confirma infectarea cu Sars-Cov2 cu acest exercițiu de respirație, care poate fi chiar periculos.

Consumul de alcool NU vă protejează împotriva COVID-19 și poate fi periculos

Consumul frecvent sau excesiv de alcool nu protejează împotriva bolii COVID-19 și poate duce la alte probleme de sănătate.

Virusul COVID-19 poate fi transmis în zone cu climă caldă și umedă

Din dovezile de până acum, virusul poate fi transmis în TOATE ZONELE, inclusiv în zone cu vreme caldă și umedă. Indiferent de climă, adoptați măsuri de protecție dacă locuiți sau călătoriți într-o zonă care raportează cazuri COVID-19. Cea mai bună modalitate de a vă proteja împotriva COVID-19 este curățarea frecventă a mâinilor. Făcând acest lucru, eliminați virusurile care pot fi pe mâinile dumneavoastră și evitați infecțiile care ar putea apărea atingând apoi ochii, gura și nasul.

Vremea rece și zăpada NU pot ucide noul coronavirus

Nu există niciun motiv să credem că vremea rece poate ucide noul coronavirus sau alte boli. Temperatura normală a corpului uman rămâne în jur de 36,5 grade până la 37 de grade, indiferent de temperatura de afră sau de vreme. Cel mai eficient mod de a vă proteja împotriva noului coronavirus este curățarea frecventă a mâinilor cu soluții pe bază de alcool sau spălarea acestora cu săpun și apă.

O baie fierbinte NU împiedică boala COVID-19

Dacă faceți o baie fierbinte nu vă va împiedica să luați boala COVID-19. Termperatura normală a corpului dvs rămâne până la 37 de grade, indiferent de temperatura băii sau a dușului.


Apreciază și distribuie ⬆

Noul coronavirus NU poate fi transmis prin mușcături de țânțar

Până în prezent, nu exită informații și dovezi care să sugereze că noul coronavirus ar putea fi transmis de țănțari. Noul coronavirus este un virus respirator care se răspândește în principal prin picăturile generate atunci când o persoană infectată tușește sau strănută, sau prin picături de salivă sau secreții nazale.

Uscătoarele de mână NU sunt eficiente în uciderea noului coronavirus

Pentru a vă proteja împotriva virusului, trebuie să vă curățați frecvent mâinile cu o soluție pe bază de alcool sau să le spălați cu apă și săpun. După curățarea mâinilor, ar trebui să le uscați bine folodins prosoape de hârtie. Uscătoarele de mâini nu sunt eficiente pentru a omorî virusul.

Poate o lampă cu ultraviolete să omoare noul coronavirus?

Lămpile UV nu trebuie utilizare pentru sterilizarea mâinilor sau a altor zone ale pielii, deoarece radiațiile UV pot provoca iritații ale pielii.

Cât de eficiente sunt scanerele termice pentru depistarea persoanelor infectate?

Scanerele termice sunt eficiente în detectarea persoanelor care au dezvoltat febră din cauza infecției cu coronavirus.

Cu toate acestea, nu pot detecta persoane infectate, dar care încă nu dezvoltă simptome. Durează între 2 și 10 zile ca persoanele infectate să dezvolte febră sau alte simptome.

Dacă mă stropesc cu alcool sau clor ucid virusurile?

NU. Stropirea cu alcool sau clor pe tot corpul nu va ucide virusurile care au intrat deja în corpurile voastre. Stropirea cu astfel de substanțe poate fi dăunătoare pentru haine, ochi sau piele. Fiți conștienți că atât alcoolul, cât și clorul pot fi utile pentru dezinfectarea suprafețelor, dar trebuie utilizate conform recomandărilor corespunzătoare.

Picăturile nazale cu soluție salină NU pot preveni infecția cu coronavirus

Nu există dovezi că picăturile pentru nas cu soluție salină ar putea proteja oamenii de infecțiile cu coronavirus. Nu s-a demonstrat că folosirea frecventă a picăturilor ar putea preveni infecțiile respiratorii.

Usturoiul NU poate preveni infecția cu noul Coronavirus

Usturoiul este un aliment sănătos care poate avea unele proprietăți antimicrobiene. Cu toate acestea, nu există nicio dovadă potrivit căreia consumul de usturoi a protejat oamenii de noul coronavirus.

Antibioticele NU sunt eficiente în prevenirea și tratarea noului coronavirus

NU, antibioticele nu funcționează împotriva virusurilor, numai a bacteriilor.

Noul coronavirus este un virus și, prin urmare, antibioticele nu trebuie utilizate ca mijloc de prevenire sau tratament.

Cu toate acestea, dacă sunteți spitalizat pentru COVID-19, este posibil să primiți antibiotice, deoarece este posibilă co-infecția bacteriană.