Știri de ultimă oră, sănătate, economie, povești si breaking news

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a anunțat care sunt prevederile Ordonanței Militare nr. 7

0

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a anunțat care sunt prevederile Ordonanței Militare nr. 7, într-o declarație de presă la sediul MAI, la care a mai participat și secretarii de stat Bogdan Despescu și Raed Arafat.

Anunțul a fost făcut după ce Ludovic Orban a anunțat sâmbătă că Guvernul pregătește o nouă ordonanță militară, cea cu numărul 7.

Ordonanţa reflectă comportamentul unor cetăţeni. Mai jos va prezentăm comunicatul:


Apreciază și distribuie ⬆

„Vreau să le comunic (românilor) ca legea este pentru toţi şi toţi trebuie să o respectăm

Avem primul cetăţean arestat preventiv pentru că nu a vrut să se supană ordinelor, la Vaslui.

  • În ordonanţa militară nr 7 am instituit carantina pentru localitatea Ţandărei.
  • Vom permite intrarea și ieşirea aprovizionării cu marfă şi a persoanelor care desfăşoară activităţi economice şi în ordinea publică, siguranţa naţională, activităţi judiciare, agricultura, alimentaţie publică, furnizori de apă, electricitate etc. Măsurile se realizează de MAPN şi vom aplica legea. CJ Ialomiţa, Primăria și Consiliul Local vor lua măsuri pentru funcţionarea serviciilor de protecţie
  • Este interzisă intrarea în Ţandărei în alte zone decât cele prevăzute. Având în vedere că multe ţări au intrat în zona roşie am decis să suspendăm toate zborurile spre Austria, SUA, Marea Britanie, Irlada, Turcia şi Iran. În şi din aceste tari pentru o perioadă de 14 zile începând de mâine, ora 23 ora României. La fel ca şi deciziille anterioare, această decizie nu se aplic zborurilor care asigură servicii medicale de urgenţă, alimentaţie, etc.
  • Am primit o solicitare pentru un transport. Am introdus în ordonanţa zboruri efectuate de toţi lucrătorii sezonieri care vor să plece în afara ţării. Totuşi, este interzis transferul lucrătorilor în asistenta medicală sau domenii conexe.
  • Se interzice transportul rutier de persoane între ţările: Italia, Anglia, Turcia, Austria şi invers. Măsura este valabilă pe toată perioada stării de urgenţă.
  • Am stabilit că pentru transportatorii de marfă care nu prezintă simptome vor completă doar o declaraţie pe proprie răspundere prin care îşi asumă locaţia unde pot fi contactaţi în perioada dintre curse. Aceştia nu se vor izola la domiciliu cu condiţia asigurării de către angajator a materialelor de protecţie împotriva COVID-19.