Știri de ultimă oră, sănătate, economie, povești si breaking news

Ministerul Finanţelor Publice face împrumuturi de la bănci, pentru salariile bugetarilor

0

După cele 545 milioane de lei împrumutați săptămâna trecută din cei 3,5 miliarde de lei programați pentru aprilie, Ministerul Finanţelor Publice (MFP) a atras, marţi, încă 75 de milioane de lei de la bănci, la o dobândă de 3,93% pe an, printr-o emisiune de obligaţiuni de stat benchmark, cu maturitatea reziduală la 58 de luni, potrivit datelor publicate de Banca Naţională a României (BNR).

Valoarea totală a emisiunii suplimentare a fost de 75 de milioane de lei, iar băncile au transmis oferte cu un total de 190 de milioane de lei.


Apreciază și distribuie ⬆

Pentru luna aprilie, Ministerul Finanţelor Publice a calculat împrumuturi de la băncile comerciale de 3,5 miliarde de lei, din care 500 milioane de lei printr-o emisiune de certificate de trezorerie cu discont şi 3 miliarde de lei prin şapte emisiuni de obligaţiuni de stat, la care se mai poate adăuga suma de 450 de milioane de lei prin sesiuni suplimentare de oferte necompetitive, aferente licitaţiilor de obligaţiuni.

Suma este cu 1,05 miliarde lei mai mică faţă de programată pentru luna martie şi va fi destinată refinanţării datoriei publice şi finanţării deficitului bugetului de stat – a se citi salariile bugetarilor și pensiile speciale.