Știri de ultimă oră, sănătate, economie, povești si breaking news

Măsuri noi în educație: Liceenii vor susține Bacalaureatul cel mai probabil în luna iulie- Monica Anisie, Ministrul Educației

0

Examenele de Evaluare Națională și Bacalaureat ar putea fi organizate în luna iulie, în funcție de durata stării de urgență, anunța Ministrul Educației, Monica Anisie marți, 7 aprilie 2020.

De asemenea, se vor anula simulările examenelor naționale, evaluările pentru clasele a 2-a, a 4-a și a 6-a, dar și concursurile și olimpiadele școlare de anul acesta. ” Sesiunea specială a Evaluării Naționale și a examenului de Bacalaureat pentru olimpici va fi, de asemenea, anulată.” a mai afirmat Monica Anisie.

Probabil mulți părinți se întreabă cum se vor încheia și situațiile școlare pentru semestrul al doilea. Ministrul Educației afirmă că acestea vor fi încheiate la toate disciplinele cu minimum două note, la care se adaugă teza, acolo unde este cazul.

Programa pentru susținerea examenelor naționale va fi anunțată imediat ce va înceta starea de urgență.


Apreciază și distribuie ⬆

Monica Anisie recomandă în continuare realizarea lecțiilor suport online, conștientă fiind de situațiile dificile prezente în zonele rurale, unde accesul la internet este redus. Amintește, de asemenea, în declarațiile oferite, de parteneriatul cu televiziunea națională, întrucât dorește să asigure chiar și tablete pentru elevii din comunitățile dezavantajate.

Personalul din învățământ nu va fi afectat din punct de vedere financiar, astfel, drepturile salariale nu vor fi diminuate. Profesorii au intrat în concediu, deoarece elevii beneficiază de vacanța pe care o aveau în mod normal, fără să țină cont de măsurile luate pentru Coronavirus.

Și în universități activitatea se desfășoară online. De asemenea, examenele se pot derula online. Sunt și acte care necesită grafice de recuperare intensivă a cursurilor.

Așadar, cursurile  rămân suspendate din data de 11 martie în toate școlile din România, până în data de 16 mai, conform prelungirii stării de urgență.