Știri de ultimă oră, sănătate, economie, povești si breaking news

Klaus Iohannis ridică restricțiile de la 1 iunie

0
Klaus Iohannis a anunțat lista restricțiilor care se ridică de la 1 iunie: liber la plajă, călătorii fără declarații, terase deschise, competiții sportive

 

Președintele României, Klaus Iohannis, a avut, la Palatul Cotroceni, o ședintă privind măsurile de gestionare a epidemiei COVID- 19 cu prim-ministrul României, Ludovic Orban. Șeful statului a făcut primele declarații după ședință.


Apreciază și distribuie ⬆

„Am avut o ședință comună cu premierul și cu mai mulți miniștri. Am analizat situația în care ne aflăm, stadiul epidemiei și ce măsuri se impun. Avem și astăzi aproape 200 de cazuri noi. Începând cu 1 iunie câteva activități care au fost interzise vor redeveni posibile. Se redeschid terasele. Este clar că aici e nevoie de unele măsuri foarte speciale, mesele vor fi la cel puțin doi metri, vom putea sta maximum 4 persoane la o masă. De la 1 iunie se va putea merge la plașă, dar și aici e nevoie de măsuri.

Va fi reluat transportul internațional rutier și feroviar în condiții de igienă. Vor deveni posibile spectacolele în aer liber cu până la 500 de spectatori. De la 1 iunie, deplasările în afara localității vor fi libere. În ce privește competițiile sportive, avem o veste bună. Se vor putea relua competițiile pentru sporturile care se practică afară, mai puțin sporturi de contact”, a declarat Klaus Iohannis.