Știri de ultimă oră, sănătate, economie, povești si breaking news

Johnson & Johnson: Avem un candidat la vaccinul pentru coronavirus. Speranță pentru un miliard de vaccinuri la nivel mondial

0

Luni, Johnson & Johnson au anunțat că au selectat un candidat pentru vaccinul COVID-19 pentru a ajuta la combaterea virusului.

Compania a declarat că lucrează din ianuarie la diverși candidați pentru un vaccin; obiectivul constă în a oferi o aprovizionare globală de peste un miliard de doze. Compania se așteaptă să efectueze studii clinice umane ale candidatului său la vaccinul principal cel târziu până în septembrie 2020 și estimează că ar putea începe livrarea vaccinului până la începutul anului 2021, care observă că este „un interval de timp substanțial accelerat în comparație cu procesul tipic de dezvoltare a vaccinului”.

„Johnson & Johnson a identificat un candidat pentru vaccinul COVID-19 (cu două back-up), care va progresa în primele etape de fabricație. În conformitate cu o cronologie accelerată, compania își propune să inițieze un studiu clinic de faza 1 în septembrie 2020, cu date clinice privind siguranța și eficacitatea care vor fi disponibile până la sfârșitul anului. Acest lucru ar putea permite disponibilitatea vaccinului pentru utilizare de urgență la începutul anului 2021. Pentru comparație, procesul tipic de dezvoltare a vaccinului implică o serie de etape de cercetare diferite, cuprinse între 5 și 7 ani, înainte ca un candidat să fie chiar considerat pentru aprobare.” declara reprezentantii companiei.


Apreciază și distribuie ⬆

Johnson și Johnson s-au asociat cu BARDA, o parte din Biroul Secretarului Asistent pentru Pregătire și Răspuns (ASPR) la Departamentul Sănătății și Servicii Umane din SUA; ei intenționează să cheltuiască peste un miliard de dolari pentru a co-finanța cercetarea, dezvoltarea și testarea clinică a vaccinurilor. Johnson & Johnson își va folosi platforma de vaccin validată și alocă resurse, inclusiv personal și infrastructură la nivel mondial, după caz, pentru a se concentra pe aceste eforturi, a declarat compania.

Alex Gorsky, președinte și director general, Johnson & Johnson, a declarat: „Lumea se confruntă cu o criză urgentă de sănătate publică și ne-am angajat să facem partea noastră pentru ca vaccinul COVID-19 să fie disponibil și accesibil la nivel mondial cât mai rapid posibil. În calitate de cea mai mare companie de sănătate din lume, simțim o responsabilitate profundă de a îmbunătăți sănătatea oamenilor din întreaga lume. Johnson & Johnson este bine poziționat prin combinația noastră de expertiză științifică, scara operațională și puterea financiară pentru a aduce resursele noastre în colaborare cu alții pentru a accelera lupta împotriva acestei pandemii. ”

În trecut, Johnson și Johnson au creat un vaccin împotriva Ebola și au candidați pentru vaccinul Zika, RSV și HIV, care sunt în fazele 2 sau faza 3 de dezvoltare clinică.