Știri de ultimă oră, sănătate, economie, povești si breaking news

In urma cu scurt timp, președintele Klaus Iohannis a prelungit starea de urgență pentru următoarele 30 de zile

0
Președintele României, Klaus Iohannis, a anunțat, astăzi, că a prelungit starea de urgență pentru următoarele 30 de zile. Motivul fiind de a putea fi luate cele mai eficiente măsuri împotriva combaterii corona-virusului.
„În pofida restricțiilor fără precedent adoptate de statele lumii, nu există semne certe ale unei încetiniri a pandemiei. Dimpotrivă, numărul persoanelor infectate și al deceselor cresc zilnic în ritm alert. (…) Ne luptăm cu o epidemie extrem de greu de controlat”, a declarat președintele.

Apreciază și distribuie ⬆
„Am emis azi decretul de prelungire cu 30 de zile a stării de urgență pe tot teritoriul României. (…) Pericolul nu a trecut, iar o relaxare a restricțiilor, cum văd că cer cu inconștiență unii politicieni, ar duce la o creștere vertiginoasă de noi cazuri de infectare, suprapopulare spitalelor și o presiune uriașă pe sistemul sanitar”, a spus Klaus Iohannis, într-o declarație de presă.
Presedintele a adăugat că prin decretul semnat marți, de prelungire a stării de urgență, se pot plafona prețurile medicamentelor. Decretul menționează și că școlile rămân închise, suspendându-se toate activitățile didactice care presupun prezența fizică.