Știri de ultimă oră, sănătate, economie, povești si breaking news

Gigantul Google afectat de criza economică. Decizia recentă luată de CEO-ul companiei Sundar Pichai

0

Google va scădea numarul de angajări în restul anului, declarat CEO-ul companiei, Sundar Pichai, într-un e-mail transmis angajaților.

Pichai a anunțat domeniile în care compania, afectată de cererea mult mai redusă din această perioadă pentru publicitate online, va reduce costurile, transmite Bloomberg. Se discută despre investițiile în centre de date, marketing care nu este esențial pentru business și călătorii ale angajaților.

Criza a afectat puternic domeniile turism, unde acționează unii dintre cei mai mari clienți de publicitate ai Google.

„Toată economia globală suferă, iar Google și Alphabet nu sunt imune la efectele acestei pandemii globale”, a scris Pichai în memo-ul către angajați.

Cu toate acestea, compania nu face concedieri, așa cum s-a întâmplat la multe startup-uri din tehnologie. Nici șeful Apple, Tim Cook, nu exclude o astfel de măsură.

Măsuri ca și cele anunțate de Pichai sunt rare la Google. Compania a făcut concedieri în timpul crize economice din 2007, dar după ce recesiunea a trecut, Google a angajat masiv. Anul trecut, furnizorul de servicii online a angajat aproximativ 20.000 de persoane.

De la începutul crizei, Google a oferit peste opt sute de milioane de dolari în granturi și credite pentru clienții afectați puternic de pandemie. Mai mult, compania a donat mai mult de 4.000 de laptopuri Chromebook școlilor.

Criza economică generată de virusul COVID-19 afectează unele dintre cele mai solide și mai performante companii de tehnologie. Cel mai mare producător de software din lume, Microsoft, a oprit recrutările în anumite domenii, conform Business Insider.