Știri de ultimă oră, sănătate, economie, povești si breaking news

George Simion aflat la Timișoara, a fost huiduit și alungat de pe treptele catedralei de către revoluționari. VIDEO

0

Co-preşedintele AUR George Simion care a venit miercuri seara în Piata Victoriei din Timișoara pentru a comemora 31 de ani de la Revoluție, a avut o surpriza nu tocmai plăcuta din partea timișorenilor. Aceștia l-au huiduit și a fost nevoie de intervenția jandarmilor pentru a-l scoate cu basma curata pe liderul AUR din mâinile mulțimii.

Prezenta sa la comemorarea revoluției a stârnit furia timișorenilor printre care se aflau și participanți la Revoluția din ’89. Aceștia nu l-au lăsat sa își tina discursul electoral si l-au ocărât pe integra perioada cat a încercat sa își tina discursul.

„Să vă fie ruşine că într-o zi ca asta vă faceţi propagandă electorală!”, „N-ai tu nimic cu morţii Timişoarei, nenoroci-tule!”, „Ruşine să vă fie!”, „Gunoiule!”, „Tâlharilor”, i-au strigat oamenii lui George Simion.

Cei câțiva destinatoriu care au venit cu liderul AUR au răspuns cu slogane de partid.


Apreciază și distribuie ⬆

Cu toate ca liderul Simion a încercat sa calmeze oamenii, cerând un moment de reculegere pentru victimele revoluției, în cele din urma a fost nevoie de intervenția jandarmilor pentru ca situația sa nu degenereze. Aceștia i-au înconjurat pe liderul AUR și susținătorii acestuia, blocând mulțimea furioasa sa nu ii linșeze.

Potrivit podul.ro, George Simion a fost oprit să ajungă pe treptele Catedralei Mitropolitane de la Timişoara, simbol al Revoluţiei şi sacrificiului uman din Decembrie 1989, unde voia să depună candele în memoria eroilor.

Problema primordiala este ca formațiunea AUR care este catalogata și ca formațiune extremista de către majoritatea analiștilor, are în rândurile sale și persoane direct conectate la fostul regim comunist. Este vorba de Francisc Toba și Nicolae Roman, ajunși și deputați în Parlamentul României cu ocazia alegerilor din 6 decembrie, acesta fiind un nou exemplu ca romanii nu au nici cea mai vagă idee pe cine votează să îi conducă, ascultând doar de propaganda de partid.

„Du-te la Focșani, gunoiule. Aveți doi criminali între voi, nesimțiților!” și „Ai venit în Timișoara să murdărești treptele Catedralei! Pune-ți masca, idiotule. Ați transformat o comemorare într-o adunare de partid. Cum să ne conducă niște ofițeri care au tras în popor?!”, i-au spus mai mulți timișoreni revoltați lui Simion. Acesta a pornit apoi spre casa lui Laszlo Tokes, stârnind comentarii ironice printre revoluționarii Timișoarei cu privire la atitudinea și mesajele anti-maghiare ale formațiunii sale politice.