Știri de ultimă oră, sănătate, economie, povești si breaking news

Femeie din Brașov infectata cu COVID-19. Experienta unui pacient asimptomatic

0

O pacientă asimptomatică, infectată Covid-19 și internată într-un spital din Brașov, a povestit pentru dcnews.ro prin ce traume a trecut.

Pe data de 6 martie, o femeie a intrat în contact cu o persoană infectată cu COVID-19. După opt zile, în cadrul unui test de rutina și complet asimptomatică, testul ei ieșea pozitiv. De aici, povestea a luat o întorsătură neașteptată, pentru că după aflarea rezultatului a stat timp de 13 zile în izolare la domiciliu, iar ulterior a fost internată într-un spital timp de 13 zile și acum, de două zile, transferată într-un alt spital, scrie dcnews.ro.

,,Eu, fizic sunt foarte bine. Nu mă crede nimeni că sunt foarte bine. Acum, ușor, încep să cad psihic, pentru că mă lupt cu un sistem nebun și cu ziduri. Toată lumea îmi pune în față acel protocol, că ei (n.r. medicii / asistentele) urmează protocolul și nu ies din protocol. Ce să zic? Cu greu încep să mă acomodez situației și să accept, cam asta e ideea.


Apreciază și distribuie ⬆

Protocolul prevede că dacă ești pozitiv și ești la ei în sistem, nu te lasă să ieși până nu iese negativ testul pentru acest virus, iar pentru cei ca mine, asimptomatici, se recomandă să nu se dea medicamentație și ei respectă protocolul. Dar unii medici dau tratament și celor asimptomatici, pentru că am exemplul prietenei mele. Ea ea primit tratament deși era asimptomatică ca mine și ea e acasă acum. Cam asta e ideea. Ea a avut alt medic și nu am înțeles pe ce criterii ei i-a dat tratament și mie nu mi-a dat, asta nu pot să înțeleg și nu-mi explică nimeni de ce.

Se spune că acest virus trece și fără tratament, dar se negativează până în 55 de zile. I-am întrebat: Adică mă țineți în spital până îmi trece virusul, chiar și 55 de zile? Și mi-au răspuns: DA. Fără niciun fel de problemă, fără nicio altă alternativă. Le-am explicat că eu mă pot izola acasă, eu îmi pot trimite soțul și copiii la mama mea sau la socrii și pot rămâne singură acasă, izolată și să nu am contact cu nimeni. Nici nu vor să audă așa ceva, nu acceptă și zic că nu au voie. Chiar azi mi-a zis doamna doctor că e caz penal dacă îmi dau mie drumul să plec. Adică pot să fac eu câte cereri vreau și oricâte declarații pe proprie răspundere vreau, că nu mi se dă voie punct, atâta vreme cât am testul ăsta pozitiv”, a declarat femeia pentru dcnews.ro.

 

Pacienta a fost internată timp de 13 zile la Spitalul de Boli Infecțioase din Brașov, iar două teste efectuate, femeia a fost transferată la Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie Brașov, fără nicio explicație efectiva.

Ciudățenia este că aseară, când m-am uitat pe actele de ieșire din spital (n.r. de la Spitalul de Boli Infecțioase), atunci am văzut că testele mele sunt unul pozitiv, cel din 29 martie, și unul neconcludent, cel din 30 martie. Deci cei ce la Boli Infecțioase ar fi trebuit să mă mai țină câteva zile și să-mi repete acolo testele, pentru că trebuie să fie două teste, unul după altul, la fel, că sunt pozitive, că sunt negative, ele trebuie să fie la fel. Iar eu, pentru că am avut unul pozitiv și unul neconcludent au zis: Ia hai să o trimitem pe asta la Stejeriș (n.r. Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie Brașov) că stă mai bine acolo. În urma documentului privind testele se bat niște lucruri cap în cap, iar treaba stă în felul următor: cei asimptomatici nici măcar nu sunt testați, sunt lăsați acasă 14 zile și punct.La mine a trecut imediat o lună. În șase martie am avut eu contact cu persoana infectată. Deci au trecut acele 14 zile de mult. Păi dacă s-ar testa toată România, cred că jumătate ar avea acest virus. La mine cam așa e: Am intrat în sistem și nu mai pot să ies” Odată transferată la Spitalul Stejeriș, a fost internată într-un salon cu o persoană complet simptomatică, care prezenta toate simptomele de COVID-19. În plus, ne-a mărturisit că tuturor pacienților le este prescris și administrat Paracetamol, indiferent dacă sunt simptomatici sau asimptomatici.Nu este normal și nu înțelegeam ce se întâmplă. Am sunat la Infecțioase, cu foarte mare greutate, am reușit să vorbesc cu cineva și fix problema asta am pus-o. M-au înlăturat pe mine că nu am nimic și lângă mine e o persoană în stare gravă, nu o bagă nimeni în seamă căreia i-au dat Paracetamol. Și i-am întrebat de ce pe ea nu o duc la ei, la Infecțioase? Mi-au răspuns că „nu fac eu trierea”. Apoi s-au răsucit și au spus că „și Stejerișul a primit medicamente și poate primi și acest spital persoane cu probleme de COVID-19”. În continuare ei (n.r colegei de salon) i se dă Paracetamol, aseară am vorbit cu ea, aseară îi dădeau Paracetamol.

Aici, în spital, tuturor li se dă Paracetamol, și altor doamne cu care eu sunt aici. Și mie mi-ar fi dat, dar le-am spus de la început că eu sunt alergică fix la medicamentele acestea, la Paracetamol, la Aspirină, la Nurofen și orice înseamnă răceală și gripă ca să zic așa. Primul lucru când am ajuns asta au făcut, mi-a băgat Paracetamolul sub nas. Le-am întrebat de ce-mi dă Paracetamol, am febră? Și dacă s-au uitat pe fișă să vadă că sunt alergică și au spus că nu. E un haos total!”, a completat ea.