Știri de ultimă oră, sănătate, economie, povești si breaking news

Ecaterina Andronescu, despre efectele pandemiei de coronavirus: „E clar că anul școlar îngheață..”

0

„E clar că anul școlar îngheață, dacă profesorii vor fi în șomaj tehnic!” sunt spusele Ecaterinei Andronescu despre efectele pandemiei, care susține și că măsurile luate până acum sunt doar „din pix”.

De asemenea, afirmă că aceste măsuri pot afecta pe termen lung și foarte lung economia și învățământul românesc.

Aș vrea să fac următoarele comentarii: dacă se ajunge la șomaj tehnic în învățământ, automat anul școlar și universitar îngheață! Care sunt consecințele? Cine își asumă să sacrifice un an din viața unui elev sau a unui student? Este un lucru extrem de important!


Apreciază și distribuie ⬆

Apoi, cine a făcut evaluările să vadă cât sunt cheltuielile pentru refacerea acestui an? Sunt niște lucruri din pix la care nimeni nu s-a gândit! Apoi ce se întâmplă cu economia? Pentru că sigur se îngheață anul. Ce se întâmplă cu economia dacă un an de zile nu primește nicio resursă umană?” spune Ecaterina Andronescu.

Vă reamintim că până la aceste momente nu s-a luat nicio decizie în ceea ce privește situația anului școlar, care, în scurt timp, urmează să se încheie. Starea de urgență fiind prelungită, lucrurile din jurul nostru nu vor avea șansa de a se schimba, astfel că oamenii, elevii și studenții își vor continua activitățile acasă.

Mediul online este exploatat la maximum, însă, oricât s-ar încerca, nu poate fi egalat cu activitățile de la clasă, reale. Pentru elevi și mai ales pentru cei aflați în an terminal, reprezintă o problemă foarte mare posibilitatea înghețării anului școlar, dar și amânarea încheierii acestuia în luna iunie.

De asemenea, va recomandam sa cititi despre cum va puteti proteja impotriva COVID-19. Puteti citi ultimele informatii oficiale despre COVID-19 aici: stirioficiale.ro