Știri de ultimă oră, sănătate, economie, povești si breaking news

Doi oameni de știință RĂSTOARNĂ TOT ce se știa despre COVID-19!

0

Joshua D. Rabinowitz, renumit profesor de chimie, și cercetătoarea Caroline R. Bartman vorbesc, într-un editorial în New York Times, citat de agenţia Adnkronos, despre importanța „cantității virale” la care se expun oamenii. Cei doi oameni de știință recomandă „regula celor 6 secunde” pentru a reduce riscul de infectare cu noul coronavirus, atunci când distanța de siguranță nu se poate aplica, rasurnand tot ce se stia pana acum despre Covid-19.

Ca și în cazul oricărei alte otrăviri, virușii sunt de obicei mai periculoși în cantități mai mari. Expunerile inițiale mici tind să ducă la infecții ușoare sau asimptomatice, în timp ce dozele mai mari pot fi letale”, explică cei doi cercetători, completand că „nu toate expunerile la coronavirus sunt similare”.

Intrarea într-un spatiu comun în care cineva a fost infectat (cladiri de birouri, salon medical, etc) nu este la fel de periculoasă ca o oră petrecută în tren, metrou, sala de asteptare, si asa mai departe, lângă acea persoană infectata, de multe ori asimptomatica.

Trebuie să ne concentrăm mai mult pe evitarea infecțiilor cu încărcături virale mari”, deoarece „încărcătura virală afectează severitatea bolii„, mai spun cei doi cercetatori.


Apreciază și distribuie ⬆

In concluzie, ar trebui să fim extrem de atenți la expunerile lungi, precum o gustare într-un local aglomerat, o vizita la un om in etate aflat în camera lui sau atingerea feței după un contact cu „cantități mari” de viruși. Interacțiunile cu persoanele infectate sunt mai periculoase în interior și la distanță mică, iar doza crește odată cu timpul de expunere.

Interacțiunile care nu respectă regula distanței de 2 metri, ca atunci când plătim produsele la supermarket, ar trebui să fie scurte, de maxim șase secunde.

„În același timp„, susțin cei doi cercetători, „trebuie să evităm reacțiile exagerate de panică la expunerile la doze mici. Îmbrăcămintea și ambalajele pentru alimentele care au fost expuse unei persoane infectate par să prezinte un risc scăzut. Oamenii sănătoși care sunt împreună într-un supermarket sau birou riscă un risc redus atâta timp cât își iau măsuri de precauție, preum purtarea măștilor chirurgicale și distanțarea de oameni”.

Joshua si Caroline considera, de asemenea, că „izolarea totală a societății este cea mai eficientă modalitate de a opri răspândirea virusului, dar este o măsură costisitoare atât din punct de vedere economic, cât și psihologic”.