Știri de ultimă oră, sănătate, economie, povești si breaking news

Pericolul nu a trecut la Azuga. Imagini din dronă cu dezastrul provocat de alunecarea de teren

0

O alunecare de teren a avut loc în Azuga, vineri, 150 de oameni fiind evacuați. Pericolul nu a trecut prea repede.

În urma evenimentului, mai mulți copaci din pădure s-au prăbușit.

Din primele estimări, suprafața afectată este de aproximativ 10 000 mp. Terenul aparține Casei Regale.

Zona în care s-a produs alunecarea  nu este cunoscută ca fiind una predispusă unor astfel de fenomene.

ISU Prahova informează că 20 de familii din Azuga au fost evacuate din locuințe, vineri seara, preventiv, din cauza acestei alunecări de teren.


Apreciază și distribuie ⬆

„În localitatea Azuga, pe strada Umbroasa, s-a produs o alunecare de teren. Alunecarea nu a ajuns încă la locuințe, dar preventiv, în această seară vor fi evacuate 20 de familii, deoarece există posibilitatea ca alunecarea să avanseze către locuințe. Din primele informații se pare că a fost afectat și cursul pârâului Azuga”, precizează ISU Prahova.

În privința cazării, autoritățile locale și cele județene caută soluții, astfel încât măsura de urgență să acopere atât nevoia unui acoperiș temporar pentru cei aflați în această situație, dar și regulile impuse de contextul actual generat de Covid-19.

Estimarea pagubelor, dar și cercetarea cauzelor care au dus la acest dezastru natural vor fi efectuate pe zi, începând de sâmbătă dimineață.

Familia Regală este alături de persoanele afectate de accidentul natural, iar, începând de ieri, Casa Majestății Sale ține permanent legătura cu autoritățile locale și va face tot ce este posibil pentru atenuarea efectelor alunecării de teren, cu respectarea legislației în vigoare„, informează un comunicat al Biroului de Presă al Casei Regale.