Știri de ultimă oră, sănătate, economie, povești si breaking news

Simptomele infecției cu Covid-19 nu sunt doar cele mediatizate!

0

Potrivit 360medical.ro, cercetătorii chinezi au concluzionat că diareea și alte simptome digestive sunt principalele manifestări de care se plâng jumătate dintre pacienții infectați cu Covid-19, aceștia avand rezultatele mai proaste, ceea ce duce la un risc mai ridicat de mortalitate.

„Clinicienii trebuie să țină cont de faptul că simptomele digestive, cum ar fi diareea, pot fi o caracteristică a COVID-19 și că suspiciunea ar putea fi ridicată mai devreme în aceste cazuri, fără să se aștepte apariția simptomelor respiratorii”, avertizează cercetătorii chinezi din Wuhan, care au analizat datele de la 204 pacienți COVID-19, cu vârsta medie de aproape 55 de ani, internați în trei spitale din provincia Hubei. Perioada de la debutul simptomelor până la internarea în spital a fost de aproximativ 8,1 zile. Dar… în cazul pacienților cu simptome digestive, a trecut mai mult timp de la debutul simptomelor până la internarea în spital. S-ar explica acest lucru prin faptul că cei cu simptome digestive au solicitat îngrijiri mai târziu, nebănuind că au COVID-19, din moment ce simptome respiratorii lipseau, mai exact, tusea sau respirația dificilă, relatează MedicineNet.com.

În schimb, pacienții cu simptome digestive și-au pierdut pofta de mâncare (aprox 84%), au avut diaree (29%), vărsături (0,8%) și dureri abdominale (0,4%). Simptomele digestive au devenit mai grave pe masură ce boala s-a agravat.


Apreciază și distribuie ⬆

Comunicatul de presă al studiului publicat pe 18 martie, în Jurnalul American de Gastroenterologie, sună în felul următor (după cum dr.Brennan Spiegel a declarat):

,,În acest studiu, pacienții cu COVID-19 cu simptome digestive au un rezultat clinic mai rău și un risc mai mare de [deces] în comparație cu cei fără simptome digestive, subliniind astfel importanța includerii unor simptome precum diaree în suspicionarea precoce a COVID-19, înainte ca simptomele respiratorii să se dezvolte.”

Așadar, este foarte important să se ia în calcul și simptomele digestive, întrucat acest fapt poate duce la diagnosticarea timpurie a COVID-19 și, implicit, la un tratament administrat mai devreme.