Știri de ultimă oră, sănătate, economie, povești si breaking news

De Paște e OBLIGATORIU să stăm în case! Abia apoi s-ar putea relaxa interdicțiile. În caz contrar, vom avea o mare problemă

0

Managerul Institutului Matei Balş, Adrian Streinu-Cercel, a făcut apel la calm şi linişte şi a precizat că, dacă vom înţelege să stăm în case de Paşte, cel mai negru scenariu în lupta cu coronavirusul ar putea fi şters cu buretele.

”Cea mai mare nevoie o reprezintă nevoia de calm şi de linişte. E o bătălie foarte complicată, mai ales că acest virus parşiv se ascunde în praf şi mizerie. Am rugat autorităţile locale să spele străzi parcuri pentru că acolo se ascunde virusul. Daca vom înţelege să stăm şi în casă de Paşti, atunci acea estimare, precum că după Sărbătorile Pascale am putea avea o problemă mare, ar putea fi ştearsă cu buretele. Dacă nu înţelegem acest lucru, acest scenariu va fi probabil la vedere”, a declarat Adrian Streinu-Cercel pentru Antena1.


Apreciază și distribuie ⬆

Managerul Institutului Matei Balş, Adrian Streinu-Cercel, a mai precizat ca se ia în calcul relocarea unor pacienţi în hoteluri, deoarece Institutul este deja plin.

”Dacă mă refer la Institutul Matei Balş, noi în momentul de faţă suntem la o capacitate de 20 de paturi de terapie intensivă şi conform planului alb, în următoarea lună trebuie să ajungem la 40 pentru ca după două luni să fie undeva la 60 de paturi de terapie intensivă. Asta în contextul în care un pavilion întreg a fost golit şi copiii, pentru că era vorba de un pavilion de copii, au fost transferaţi în alte clinici universitare, în momentul de faţă – acum – punem adulţi. Din păcate, deja Institutul este plin şi luăm în calcul sistemul de backup şi anume relocarea pacienţilor uşori şi asimptomatici în hoteluri”, a mai spus Streinu – Cercel.

Adrian Streinu-Cercel a precizat că virusul trăieşte în praf şi mizerie şi că aceste tipuri de virusuri îşi cresc virulenţa pe măsură ce trec de la un om la altul şi că cele mai afectate persoane sunt cele cu varsta cuprinsa intre 40 si 60 de ani.