Știri de ultimă oră, sănătate, economie, povești si breaking news

Conform BNR: Viorica Dăncilă, net superioară lui Orban!

0

Conform datelor analitice ale BNR, Guvernarea Dăncilă – PSD Dragnea, a atras de mult mai mulți bani decât pro-europenii lui Iohannis!

 

Conform unui Comunicat de presă al BNR, referitor la Balanţa de plăţi şi datoria externă – februarie 2020, guvernarea Dăncilă a fost net superioară celei a lui Orban, de fapt a cuplului Orban – Iohannis. Referirea este legata de pentru primele două luni ale anului.

Astfel, se constată o scădere dezastruoasă – mai ales pentru niște liberali ”pro-europeni” – o înregistrează investiţiile străine directe au scăzut cu 70,86% în primele două luni ale acestui an, față de anul trecut, perioada similară.

În bani, de la 1,404 miliarde de euro în ianuarie – februarie 2019, sub guvernarea Dăncilă, a căzut la 409 milioane de euro, sub Orban – Iohannis! Deci, guvernarea Dăncilă – PSD Dragnea, care voia ”să scoată România din Europa”, a atras de mult mai mulți bani decât pro-europenii lui Iohannis!

Perfect adevărat este de asemenea faptul ca trebuie sa ținem cont de pandemia care a pus stăpânire nu numai asupra României cat și asupra întregii Europe.

Altă comparație relevantă: în perioada ianuarie – februarie 2020, contul curent al balanţei de plăţi a înregistrat un deficit de 325 milioane euro, comparativ cu 176 milioane euro în perioada ianuarie-februarie 2019.

Deci, comparația cifrelor oferite de BNR oferă o imagine clară: guvernarea premierului Viorica Dăncilă a fost net superioară celei a premierului Orban, sau a cuplului Orban Iohannis.

Asta în condițiile în care guvernarea a făcut un efort excepțional prin asigurarea președinției Consiliului Uniunii Europene – poate cel mai mare succes internațional al României de la intrarea în UE.

Și asta, nota bene, în condițiile unei ostilități totale a președintelui Iohannis, atacuri vehemente în țară și la instituțiile europene făcute de oamenii PNL, plus atacurile din stradă sau din Justiție.

Comparativ, anul acesta PSD-Ciolacu a făcut o opoziție mai mult formală, singura acțiune, moțiunea de cenzură, apărând datorită provocării PNL, care dorea alegeri anticipate!