Știri de ultimă oră, sănătate, economie, povești si breaking news

Dacia reia producția pe 21 aprilie la uzina Mecanică inițial și pe 4 mai la cea de Vehicule

0

Automobile Dacia va relua producția după Paști, în două etape: pe 21 aprilie la uzina Mecanică și pe 4 mai la uzina de Vehicule din Mioveni.

În lunile ianuarie şi februarie din acest an, compania a produs peste 50.000 de mașini, dintre care 36.000 Duster.


Apreciază și distribuie ⬆

Însă producţia a fost oprita în 19 martie, inițial până pe 5 aprilie, după decretarea stării de urgență în România, pe fondul pandemiei de corona-virus (COVID-19), iar 13.500 de oameni angajaţi au intrat în şomaj tehnic.

Pe 2 aprilie, Dacia a anunțat că va prelungi perioada de întrerupere, fără a comunica însă data reluării.
Iată că joi, în 9 aprilie, conducerea companiei a făcut următoarele precizări:

„În acord cu partenerii sociali și din respect pentru protejarea și siguranța angajaților, toate măsurile sanitare de protecție în vigoare, în România, au fost implementate pentru a relua progresiv activitatea de fabricație derulată pe platforma industrială Dacia de la Mioveni. Astfel, începând cu data de 21 aprilie, activitățile de producție ale celor două uzine vor fi reluate pe bază de voluntariat:

Uzina Mecanica și Șasiuri este pregătită să redemareze activitatea în echipă redusă de lucru

Uzina Vehicule va relua producția în departamentul Presaj, în 2 schimburi.

Din data de 4 mai, vor redemara activitățile ambelor uzine.

Pe tot parcursul perioadei în care activitatea de producție a fost întreruptă au fost definite si aplicate măsuri pentru a proteja angajații în perspectiva revenirii acestora la lucru. Aceste măsuri care țin de igienizare și securitate vor fi aplicate în mod riguros. Angajații vor fi informați despre necesitatea respectării măsurilor luate pentru protejarea sănătății lor și a colegilor”.