Știri de ultimă oră, sănătate, economie, povești si breaking news

China a mințit despre coronavirus, punând restul țărilor în pericol, spun agenții americani de informații

0

Întrucât cazurile de coronavirus au explodat în ultimele zile, China a indus în eroare raportând intenționat un număr mult mai mic de cazuri și, implicit, decese. Într-un raport clasificat trimis la Casa Albă, oficialii au declarat că recordul public al Chinei de infecții cu COVID-19 a fost în mod deliberat înșelător și incomplet.

Bloomberg, care a raportat pentru prima dată știrea, a citat trei ofițeri de informații din SUA, care au spus că au alertat Casa Albă săptămâna trecută despre numerele false ale Beijingului.

Îngrijorător este că decizia Chinei de a-și oficializa numere reduse ar putea avea consecințe mortale pentru restul omenirii.

Deborah Birx, imunologul Departamentului de Stat care a sfătuit Casa Albă cu privire la răspunsul său la COVID-19, a declarat marți că numărul Chinei a influențat ipotezele din alte țări cu privire la natura contagiunii.

„Comunitatea medicală a interpretat datele chineze ca: Acesta este serios, dar mai mic decât se aștepta oricine, deoarece cred că probabil ne lipsea o cantitate semnificativă de date, acum că ceea ce vedem în Italia se întâmplă și în Spania. ”


Apreciază și distribuie ⬆

Încă de la începutul pandemiei, China a fost suspectată și acuzată de multiple nereguli și acoperiri. Și-a modificat cronologia pe ceea ce știa și când a știut-o, a apelat la critici, medici și denunțători care încearcă să sune alarma.

În ultima perioadă, China s-a revanșat, încercand să-și repornească economia și punand la vanzare aprovizionări către țările afectate cu dificultăți pentru a reține virusul în granițele lor, toate cu scopul de își imbunătăți imaginea globala prin această campanie.

„Singurul lucru mai bun decât să joace ca victimă este să arate că pot ieși ca un erou rezistent”, a spus Greg Barbaccia, expert în contrainformații, amenințare privilegiată și spionaj corporativ, sergent de informații în armata americană de 5 ani, care considera că Republica Chineză profită de peisajul economic actual și îl folosește în avantajul lor, în timp ce alte țări precum Italia și Iran se luptă pană la ultima suflare.

Pe langă faptul că și-a înfundat propriile unde aeriene, cu propagandă pentru succesul țării în îmblânzirea COVID-19, China și-a și angajat milioane de dolari Organizației Mondiale a Sănătății, primind premii publice.

Un raport al ONU publicat miercuri a lăudat China pentru împărtășirea secvenței genetice de COVID-19. Ceea ce nu a evidențiat a fost faptul că oficialii chinezi nu au raportat primul caz de coronavirus decât au fost forțați și că documentele au dezvăluit ulterior că China știa despre pericolele virusului cu două luni înainte de a-l raporta. Dacă China ar fi fost dreaptă, COVID-19 ar fi putut fi conținut.

Miercuri, au existat peste 847.081 de cazuri de coronavirus confirmate în întreaga lume. SUA au depășit miercuri 200.000 de cazuri. La nivel global, numărul celor infectați va atinge probabil marcajul de milioane până vineri. În Statele Unite au fost înregistrate 4.417 de morți, numărul total ridicandu-se la 45.497.