Știri de ultimă oră, sănătate, economie, povești si breaking news

Bacalaureatul se va da doar din materia parcursă în semestrul 1

0

Programa pentru Evaluarea Națională și pentru Bacalaureat a fost schimbată. Aceasta va conține doar materia din primul semestru parcurs.

Ministrul Educației a aprobat revizuirea programelor de examen pentru Evaluarea Națională și Bacalaureat, astfel încât să conțină doar materia din primul semestru al anului școlar 2019-2020.

Măsura a fost luată prin ordin de ministru, potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Educației. Ordinul de ministru a fost transmis luni către Monitorul Oficial al României și, imediat ce acesta va fi publicat, Ministerul Educației și Cercetării va posta noile programe.

Este vorba despre cea pentru Evaluarea Națională, pentru absolvenții clasei a VIII- a în anul școlar 2019-2020 la disciplinele Limba și literatura română, Limba și literatura maternă(pentru elevii aparținând minorităților naționale, care au urmat cursurile gimnaziale în limba maternă) și Matematică, și cea pentru Bacalaureat 2020, la disciplinele Limba și literatura română, Limba și literatura maternă( pentru elevii de la toate filierele, profilurile și specializările, care au urmat studiile liceale într-o limbă a minorităților naționale), Matematică, Istorie, Fizică, Chimie, Biologie, Informatică, Geografie, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Economie, Sociologie și Filosofie.


Apreciază și distribuie ⬆

Prin elaborarea acestui ordin se asigură egalitatea de șanse pentru toți elevii care vor absolvi învățământul gimnazial, respectiv liceal, dar și o evaluare obiectivă, la nivel național, a competențelor specifice formate/ dezvoltate, dar și a conținuturilor corespunzătoare parcurse de elevi pe perioada întățământului gimnazial/ liceal, respectiv în clasa a VIII-a/ a XII-a până la finalizarea semestrului 1 al anului școlar 2019-2020„, a precizat ministrul Monica Anisie, potrivit comunicatului.

Ministerul Educației pune la dispoziția elevilor, săptămânal, câte 5 teste de antrenament pentru pregătirea în această perioadă de suspendare a cursurilor, în vederea susținerii examenelor naționale. Acestea sunt formulate în concordanță cu noile programe, iar următorul set de teste de antrenament va fi publicat în data de 22 aprilie 2020.

Anisie anunța săptămâna trecută că școlile vor rămâne închise pe toată durata stării de urgență, care azi va fi prelungită până în data de 14 mai și că, în funcție de evoluția situației, examenele de Evaluare Națională și Bacalaureat ar putea avea loc în luna iulie.

Ministrul a precizat, de asemenea, că „în orice situație, chiar și în scenariile cela mai sumbre”, anul școlar 2019-2020 va fi încheiat.