Știri de ultimă oră, sănătate, economie, povești si breaking news

Ana Maria Bărbosu a luat sase medalii de aur din maximul de sase posibile la Campionatele Europene de Gimnastica.

0

Ana Maria Bărbosu a excelat la Campionatele Europene de Gimnastică .

A reușit să câștige șase medalii de aur din cele șase posibile la Mersin anunță Eurosport

 

Ana Maria bărbosul care are 14 ani a dominat competiția de junioare ale Campionatului European de la Mersin din Turcia. Vineri a reușit să urce pe prima treaptă a podiumului împreună cu toată echipa obținând aurul la individual compus. Totodată duminică a reușit o evoluție spectaculoasă luând aurul pe linie în finalele pe aparate.

Ana Maria Bărbosu A început cu săriturile unde au obținut o medie de 13,975 câștigând finala în fața Valentinei Georgieva (Bulgaria, cu 13,800) și Dariei Lyska (Ucraina, cu 13,350).

După recitalul la sărituri Ana Maria bărbosul a continuat la bârnă unde a luat aceeași medie ca și Greta Mayer, din Ungaria Însă românca a avut o medie mai mare la execuție 8 față de 7,6 adjudecandu-si astfel medalia de aur

La paralele românca a avut cel mai complex exercițiul cu o dificultate de 5,6 obținând clar victoria.

În completarea setului perfect de medalii de aur Ana bărbosul a avut o evoluție impecabilă la sol prezentând cel mai dificil exercițiu câștigând aurul în fața colegei sale Mara Ceplinski


Apreciază și distribuie ⬆

Trebuie amintit faptul că echipa de junioare a României a obținut performanța vineri după 28 de ani de a obține prima medalie de aur la Campionatul European de gimnastică. Nu putem să nu o amintim pe Gina gogean Care este una din antrenoarele junioarelor de la această competiție.

 

Anunțul Alinei Alexoi:

Țară, țară… avem campioane!

NOI, România, de două ori aur și un argint, la Europenele de Gimnastică de la Mersin prin Ana Maria Barbosu, Mara Ceplinschi, Iulia-Florentina Trestianu, Andreea Preda

și Ana Maria Turcu. Ele fac parte din proiectul național de relansare a gimnasticii românești, ”Țară, țară, vrem campioane!”, inițiat acum 6 ani de Mariana Bitang și Octavian Belu.

România, cu 156.463 puncte, a surclasat Ucraina, peste 10 puncte diferență, și Ungaria.

Bravoo, fetelor și celor care v-au susținut și încurajat. E prima medalie de aur la echipe, la juniori, pentru România după Arezzo 1992.

Fetele sunt componente ale lotului olimpic de junioare de la Deva și sunt antrenate de Lucian Sandu, Gina Gogean , Cătălin Meran și Cristinel Micu. Felicitări, antrenorilor!