Știri de ultimă oră, sănătate, economie, povești si breaking news

Alte cadre medicale identificate pozitiv cu virusul COVID-19 în Spitalul Județean Neamț

0

În acest moment, mai multe cadre medicale din Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț și Serviciul Județean de Ambulanță Neamț sunt confirmate pozitive la noul virus COVID-19.


Apreciază și distribuie ⬆

Ultimele rezultate anunțate de compania Sinevo din Capitală, acesta fiind al doilea centru care prelucrează probele de la Neamț, sunt pentru cel puțin 12 medici, asistenți, dar și infirmieri, brancardieri, personal din Serviciul tehnic și de la Achiziții. La acestea se adaugă cel puțin un dispecer și un ambulanțier SAJ Neamț, toți testați și identificați pozitiv. Secțiile afectate de contaminarea cadrelor medicale din Spitalul Județean sunt Medicină Internă – rezultat pozitiv la al doilea medic și o asistentă, Reumatologie – o asistentă medicală, ORL – încă un medic, cabinet TBC – două asistente.

Situația nu este surprinzătoare, având în vedere că de la începutul lunii aprilie Direcția de Sănătate Publică Neamț are contract cu DSP București pentru prelucrarea probelor la centrul privat și numărul probelor trimise spre analiză crește. Joi de exemplu au fost trimise aproape 300 de probe, din care ieri au venit 43 de rezultate pozitive. Cu toate acestea, informațiile oficiale vorbesc în continuare de numai șapte cadre medicale infectate în județ, dar aceasta anomalie poate fi explicat de ritmul lent de raportare și de centralizare. (C.I.)