Știri de ultimă oră, sănătate, economie, povești si breaking news

A mințit China în privința numărului victimelor răpuse de Covid-19?

0

Jurnaliștii de la Free Asia au reușit să obțină și mărturia unui localnic din Wuhan care pune sub semnul întrebării corectitudinea datelor oficiale. „Nu pot fi corecte … Crematoriul lucrează continuu, deci cum să fi murit atât de puțini oameni?”

Și site-ul de investigații Caixin.com a raportat că 5.000 de urne au fost livrate de un furnizor la Casa Funerară Hankou într-o singură zi – dublul numărului oficial de decese din ziua respectivă.


Apreciază și distribuie ⬆

De asemenea, două asistente medicale din Wuhan au povestit, sub protectia anonimatului, în Financial Times, că există infecții “ascunse”, care îndeplinesc toate criteriile pentru a fi raportate, dar care nu se regăsesc în numerele oficiale.

“Medicii cu care lucrez îmi spun că spitalul și Comisia Națională de Sănătate folosesc toate mijloacele posibile pentru a controla numărarea cazurilor. Este extrem de îngrijorător să continui să publici zero cazuri în fiecare zi. Este foarte riscant și s-ar putea ca sacrificiile pe care le-am făcut în Hubei și Wuhan să fie în zadar”, a spus una dintre asistente.

Cert este că apar tot mai multe suspiciuni privind numărul real al infecțiilor cu Covid-19 raportate de autoritățile chineze, deși acestea neagă aceste zvonuri.