Știri de ultimă oră, sănătate, economie, povești si breaking news

15 ani de la moartea papei Ioan Paul al II-lea

0

Uniunea Polonezilor din România anunță pe pagina sa de socializare că astăzi, 2 aprilie, se împlinesc 15 ani de la moartea Papei Ioan Paul al II-lea.

Acesta s-a născut Karol Wojtyła, sfânt al bisericii catolice, cel de-al 264 papă din istoria Bisericii Catolice. A fost primul papă de altă origine decât cea italiană.

La 15 ani de la moartea Sa, Cardinalul Stanisław Dziwisz ne îndeamnă ca astăzi, la ora 22:37, ora României, să ne unim în rugăciune, aprinzând o lumânare la fereastră și să ne rugăm Sfântului Ion Paul al II-lea să ne păzească și să ne apere de acest virus ce a cuprins atât țara noastră cât și întreaga lume contaminând tot mai multe persoane și făcând atâtea victime.

”Să ne rugăm, de asemenea, pentru grabnica însănătoșire a tuturor celor contagiați și pentru liniștea familiilor lor, precum și pentru toate cadrele medicale implicate în îngrijirea celor bolnavi. Îi purtăm în inimă și rugăciune pe toți cei obligați să rămână la casele lor și nădăjduim în grabnica restabilire a normalității în viața lor și a familiilor lor.”

Papa Ioan Paul al II-lea a fost beatificat în data de 1 mai 2011 în Piața Sfântul Petru din Roma. Beatificarea a fost prezidată de papa Benedict al XVI-lea. Trecerea sa în rândul sfinților a fost oficiată de Papa Francisc în data de 27 aprilie 2014, când a fost sanctificat și Papa Ioan al XXIII-lea. La eveniment au asistat peste 800.000 de persoane.

Papa Ioan Paul al II-lea a murit pe 2 aprilie 2005 la ora 22:37 ora României. Cu puțină vreme înainte, Suveranul Pontif i-a dictat secretarului său particular următoarele cuvinte: „Sunt fericit, fiți și voi la fel! Nu vreau lacrimi! Să ne rugăm împreună cu satisfacție. Fericit să mă încredințez Fecioarei”. Sfinte Ioan Paul al II-lea, roagă-te pentru noi!”.